Sunday, January 08, 2006

Les despeses de Camil.la

Camil.la gasta 821.000 € a l'any en despeses personals

BEGOÑA ARCE
LONDRES

El pressupost Camil.la preocupa el Comitè de Comptes Públics del Parlament britànic. Els seus membres volen comparar les despeses que provoca la nova esposa del príncep de Gal.les amb les que va generar en el seu dia la difunta Diana. "¿Quant costa Camil.la?", es pregunten vostres senyories. El 2005, any en què la parella va contraure matrimoni, les despeses de la duquessa van pujar a 821.000 euros (136 milions de pessetes).
La factura figura en l'informe anual parlamentari sobre subvencions reials i va ser pagada en part amb fons públics (313.000) i en part amb diners del ducat de Cornualla, atribuït al príncep de Gal.les (508.000 euros).
Dins d'aquesta segona partida, Carles passa a la seva dona una ajuda de 188.000 euros anuals, si bé en el futur es beneficiarà d'un fons de 14,5 milions, que li proporcionaran uns rèdits anuals de 581.000 euros.
El 2005, el ducat de Cornualla també va haver d'abonar els sous d'un parell de secretàries particulars per a la duquessa (145.000 euros), el compte de la perruqueria (43.500 euros), el xòfer privat al seu servei (58.000 euros), el jardiner de la dama (43.500 euros) i l'atenció als seus cavalls (29.000 euros). Camil.la representa, a més a més, un 5% de dispendi en el còmput de despeses generals de Carles, que es costegen amb diner públic.

VIATGE ALS EUA
La duquessa té cinc servents i dos escortes, pagats pel Ministeri de l'Interior. A aquestes despeses s'hi ha d'afegir els desemborsaments per a gires reials i el manteniment de Clarence House, la residència oficial a Londres.
"Cada home té dret a tenir una dona, però voldria comparar el cost de la duquessa de Cornualla amb el de la princesa Diana", ha declarat el diputat Ian Davidson, un dels membres del Comitè de Comptes Públics.
"Si hi ha una considerable diferència, una diferència que s'ha cobert amb diner públic, crec que tinc dret a saber per què", va afegir Davidson.
Als diputats sobretot els ha cridat l'atenció la increïble factura de la visita que va fer la parella reial als Estats Units la tardor passada, en què Camil.la va estar assistida per un maquillador, una perruquera i una cambrera. Aquest viatge transatlàntic va acabar sortint per 740.000 euros, segons el ministre d'Afers Estrangers Jack Straw.


Noticia publicada a la pàgina 66 de l'edició de 4/1/2006 d’ El Periódico.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home