Sunday, January 08, 2006

L’Exèrcit i la Constitució

Un tinent general ha declarat que l’Exèrcit espanyol hauria d’intervenir si se superessin els ‘límits infranquejables’ de la Constitució. I jo em pregunto : a quins articles de la Constitució es referia ?
Al que diu que no hi haurà discriminació per raó de raça? Llavors, l’exèrcit intervindrà contra els actes racistes, per exemple als camps de futbol? Intervindrà amb fusells, amb tancs o amb avions? O es referia al que diu que no hi ha d’haver discriminació per raó de sexe? Llavors, l’exèrcit intervindrà quan una dona cobra un sou més baix que un home, per la mateixa feina? Intervindrà contra els casos de violència de gènere, protegint a les dones maltractades? Ho farà amb fusells, amb tancs o amb avions? O es referia a l’article que diu que tothom té dret a una feina digne? Intervindrà l’exèrcit contra els empresaris que exploten els treballadors amb contractes-escombraries, o sense contracte? Ho farà amb fusells, amb tancs o amb avions? O es referia a l’article que diu que tothom té dret a una vivenda digna? Intervindrà l’exèrcit contra els especuladors immobiliaris que venen pisos a uns preus desorbitats? Ho farà amb fusells, amb tancs o amb avions? O es referia a l’article que diu que tothom té dret a una informació veraç? Intervindrà l’exèrcit contra alguns mitjans de comunicació, per exemple la COPE?
Em sembla que no. Llavors, potser es referia el tinent general a obligar amb les armes, als que no vulguin, a pertanyer a una nació? Això és justament el que fa ETA, per exemple. La pertinença a una nació, o a un país, quin sentit té si no és voluntària ? A mi em faria vergonya viure en un país, on a una part dels ciutadans se’ls obliga, amb la violència o la coacció, a pertanyer-hi.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home