Friday, March 11, 2005

EUA ensenya a les tropes a no disparar als aliats

EL PERIÓDICO
LONDRES

El Pentàgon està decidit a reduir els episodis de foc amic a l'Iraq i ha començat a entrenar els soldats nord-americans perquè aprenguin a reconèixer els militars aliats. El primer objectiu, segons va publicar ahir el diari londinenc The Times, és ensenyar-los a distingir els símbols de les tropes britàniques, amb les quals l'últim any s'han enfrontat en 32 ocasions.
Segons sembla, molts soldats nord-americans ni tan sols coneixen la bandera del Regne Unit. Els comandaments militars dels EUA han demanat als seus col.legues britànics que els proporcionin material per als improvisats cursets, i aquests els han facilitat diversos Land Rover blindats --el vehicle que més utilitzen per patrullar--, a més de posar a la seva disposició responsables militars per instruir els soldats.

DE DIA
Mentre els cursos no donin resultats, els britànics han rebut instruccions de no aproximar-se als combois dels EUA per evitar el risc de ser tirotejats. Si no hi ha més remei, se'ls aconsella reduir dràsticament la velocitat, exhibir la bandera britànica i cridar la seva nacionalitat. Però un oficial britànic a Bàssora afirma que això no ha impedit que els nord-americans obrin foc, fins i tot a plena llum del dia: "Si disparen, clavem una bona frenada i sortim disparats en sentit contrari".


Noticia publicada a la pàgina 12 de l'edició de 3/10/2005 de El Periódico

0 Comments:

Post a Comment

<< Home