Thursday, March 03, 2005

Un constructor va pagar comissions a CiU

• Salguero, propietari de Demastir, diu que va donar diners a un parent llunyà de Felip Puig


JORDI CORACHÁN
BARCELONA

El petit constructor Juan Antonio Salguero Sánchez, propietari de l'empresa Demastir SL, va explicar ahir a aquest diari suposats pagaments del 20% de comissió per la quinzena d'obres --que van arribar els 600.000 euros-- que va efectuar en els dos últims anys per a Adigsa, l'empresa pública de la Generalitat encarregada de rehabilitar vivendes. Salguero va assegurar que va fer els pagaments "en negre" a José María Penin, parent llunyà del llavors conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig. "Estic desitjant que em cridi la Fiscalia Anticorrupció", va dir Salguero, que és el primer empresari a admetre pagaments.
Fonts de CiU van indicar que Puig no tenia cap relació amb Penin, i van precisar que només és un cosí molt llunyà. Segons la seva versió, una dirigent de la federació es va entrevistar amb Salguero, que els va amenaçar d'anar a la premsa si Adigsa no li pagava uns 300.000 euros que li devia per la rehabilitació d'un edifici a Artesa de Segre. Les mateixes fonts van afegir que Penin era un col.laborador extern de l'empresa pública, a qui facilitava immobles per rehabilitar.

LES DIVERGÈNCIES
Les obres a Artesa són l'origen de les desavinences de Salguero amb Penin. Segons el seu testimoni, Adigsa es va negar a avançar-li diners per la important inversió --uns 50 milions de les antigues pessetes-- i va haver de tancar la seva empresa. "No sóc Fomento i no ho vaig poder aguantar. A sobre no estic disposat a callar", va dir. Salguero treballa avui amb les firmes Tarrae, Destirson i Reluxex, també d'obres de rehabilitació de vivendes.
El modest constructor va assegurar que va conèixer Penin en un bar de Tarragona i li va proposar treballar per a Adigsa. Després d'uns treballs a la zona de Riu Clar, li va dir que pagarien la seva factura al comptat. A canvi, va exigir que la incrementés en un 20%. Després de percebre el xec de l'empresa pública de la Generalitat, Salguero va entregar l'import de la comissió a Penin.

OBRES A MIG CATALUNYA
El propietari de Demastir va afirmar que Penin li va assegurar que era familiar del llavors conseller Puig, i per això va accedir a satisfer les comissions, ja que necessitava encàrrecs. Salguero va admetre igualment que Penin li va facilitar obres a Òdena, Igualada, la Floresta, Reus, Sant Salvador i Lleida.
Luis Romero Pedret, soci de Salguero en diverses petites companyies, havia dit unes hores abans a aquest diari que Demastir tenia una "caixa B" per satisfer les comissions d'Adigsa.


Noticia publicada a la pàgina 19 de l'edició de 3/3/2005 de El Periódico

0 Comments:

Post a Comment

<< Home