Thursday, February 08, 2007

'La bona fe' d’Oleguer

"De Juana Chaos ha passat els últims 20 anys a la presó (...) L'Estat de dret (com tantes vegades ens repeteixen com si fos una campanya publicitària) no preveu la pena de mort ni la cadena perpè- tua. De la mateixa manera continua prohibint l'eutanàsia. Em guiaré per la bona fe i suposaré que l'Estat de dret no ha deixat de confiar en les seves lleis i continua no volent aplicar la cadena perpètua o la pena de mort (...) M'agradaria pensar que, a l'Estat de dret, hi ha llibertat d'expressió i que, en aquest cas, així com el d'Egunkaria o el de l'actor Pepe Rubianes (...) hi ha indicis suficients per processar els responsables (...) La bona fe m'impulsa a pensar que a l'Estat de dret la justícia és igual per a tothom, que no hi influeixen les pressions polítiques i que realment hi ha independència judicial (...).
"Algú deia: 'fets, no paraules'. Doncs en David Fernàndez, al seu llibre Cròniques del 6 i altres retalls de la claveguera policial, ens informa dels fets següents: l'exgeneral de la Guàrdia Civil i membre destacat dels horrors d'Intxaurrondo, Enrique Rodríguez Galindo, fou condemnat a 75 anys de pre- só per l'assassinat de Lasa i Zabala i tan sols en va complir poc més de quatre perquè al.legava problemes de salut. Julen Elorriaga també va ser excarcerat per motius de salut (...) De la Rosa, després d'estafar tot Espanya, gràcies a una depressió pot gaudir d'un generós règim de tercer grau. Rafael Vera, després de ser condemnat a 10 anys de presó pel segrest de Segundo Marey (...), només va passar vuit mesos reclòs (...).
"Però també resulta, ara, que la fiscalia de l'Audiència Nacional demana arxivar el cas Egunkaria: no hi ha proves. Resulta que el novembre del 2004 el Tribunal d'Estrasburg condemna l'Estat espanyol per 'no haver investigat' les tortures denunciades, 12 anys abans, per 17 independentistes catalans; calia fer callar les veus discordants durant els Jocs Olímpics. Resulta també que, el novembre del 2005, Zapatero indulta quatre policies locals de Vigo, inhabilitats i condemnats en ferm a dos i quatre anys de presó per haver apallissat, insultat i vexat el ciutadà senegalès Mamadou Kane (...).
"I resulta que... Estic fet un embolic. Massa sovint aquest Estat de dret té parts fosques que em fan dubtar. Tot això fa pudor d'hipocresia. I tanta hipocresia fa que se t'esgoti la bona fe".

Article publicat per Oleguer Preses, jugador de futbol del FC Barcelona

0 Comments:

Post a Comment

<< Home