Saturday, March 03, 2007

Zapatero parla sobre De Juana Chaos

Notícia publicada a 'El Periodico de Catalunya' el 3.03.07

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha referit aquest matí per primera vegada a la decisió d'atenuar la presó a l'etarra José Ignacio de Juana Chaos. "No ha sigut la nostra por o la nostra debilitat el que l'ha salvat", ha dit, "sinó el valor i la responsabilitat" per lluitar "amb determinació" "pel valor suprem de la vida" i per l'objectiu que no hi hagi més morts pel terrorisme.

Durant la seva intervenció davant el comitè federal del PSOE, que se celebra avui a Madrid, Zapatero també ha carregat durament contra el PP, a qui ha acusat d'"enverinar amb mentides", com en el cas de l'11-M.

Zapatero ha apuntat que dijous passat el seu Govern va decidir que l'etarra De Juana Chaos fos traslladat a un hospital de Sant Sebastià per evitar "un desenllaç fatal" per la seva vaga de fam, i que s'establís un règim del compliment de la pena que li queda "que permetés la seva recuperació". "És una decisió des de la llei i des del nostre sentit de la responsabilitat", ha postil·lat.

"Hem pres aquesta decisió per evitar que morís un home que va matar 25 persones i que no va conèixer la pietat ni el penediment. Ho hem fet per evitar la seva mort, una cosa que ell, segurament, no podrà comprendre. La seva mort no és per a nosaltres una amenaça pitjor que el que ha sigut la seva vida: si els seus crims no van doblegar la nostra voluntat, tampoc les conseqüències de la seva mort l'haurien doblegat. No és la nostra por ni la debilitat el que l'ha salvat. És el nostre valor i responsabilitat. El valor de lluitar amb tota determinació pel que creiem, i creiem en el valor suprem de la vida i en l'objectiu que no hi hagi més morts per terrorisme", ha afegit.

En aquest moment del discurs, Zapatero ha rebut un efusiu aplaudiment dels seus companys de partit, fins al punt que ha hagut de ser ell qui l'ha parat per poder continuar. Després s'ha referit a la resposta que han donat els populars a la polèmica decisió sobre De Juana apuntant que els seus líders han reaccionat "com era d'esperar", és a dir, amb "greus desqualificacions, insults i mentides".

"Crispació una vegada més --ha resumit--. Amb mi, que no hi comptin. Violència, ni verbal. Si reprimint una mala paraula o aguantant-me una mala paraula contribueixo a evitar tensió, haurà valgut la pena. L'actitud del PP era d'esperar perquè, des que vam guanyar les eleccions del 14 de març del 2004, fan oposició amb el terrorisme. Ja només fan oposició amb el terrorisme".

En aquest context, ha assegurat que els populars estenen aquesta estratègia també al sumari de l'11-M, a les treves, atemptats, sentències o decisions penitenciàries. "Això és el que vull que sàpiguen els espanyols", ha determinat, i ha afegit que els populars han trencat una cosa "tan preada" com és actuar "amb responsabilitat i la veritat" pel que fa a política antiterrorista.

"Els mateixos que avui ens insulten són els que, per responsabilitat, van concedir tota mena de permisos i beneficis penitenciaris als presos d'ETA, els mateixos que, quan eren ministres, firmaven reduccions de condemna i excarceracions de terroristes posen el crit al cel. Així són les coses. Aquesta és la veritat", ha denunciat.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home