Sunday, July 30, 2006

Israel mata 51 civils a un poble libanès

Qana / Jerusalem. (30.07.06) -- Almenys 51 persones han resultat mortes, de les quals 22 són nens, en un bombardeig israelià a la ciutat de Qana al sud del Líban.

Un edifici de tres plantes ha rebut l'impacte directe d'un projectil a l'extraradi residencial de l'aldea. Fonts oficials de defensa han assegurat que en els atacs hi han mort 51 civils que s'havien refugiat a l'edifici. Un responsable civil de defensa present al terreny, Abu-Xadi Jradi, ha informat que s'han trobat els cadàvers de 27 nens. Un reporter de The Associated Press ha constatat la troballa de restes mortals de nens, avis i dones.

Comentari personal :

Aquests fets són gravíssims i intolerables. Es un crim de guerra. No hi ha res que ho pugui justificar. Si ha estat premeditat seria més greu encara, però si no ho ha estat seguiria essent intolerable perquè el risc de que pogués passar no es podia desconèixer. Aquest un altre exemple de que no tot s’hi val per a lluitar contra uns terroristes, que l’us desproporcionat de la violència és inadmissible i que és injustificable provocar més mal del que teòricament es preten evitar. No es pot tolerar que algú justiqui un bombardeig sobre una regió, dient que poden haver-hi terroristes en aquella zona. Una sola víctima civil, i innocent, seria suficient per a condemnar un atac com aquest (normalment n’hi ha moltes més). Per a combatre els criminals no es poden cometre actes criminals, s’han d’aplicar els mecanismes que preveu la llei, encara que l’efectivitat sigui limitada. Ni l’assassinat d’un pressumpte terrorista és justificable, si no és en legítima defensa. Els pressumptes terroristes s’han de detenir, jutjar i condemnar si hi ha proves. Això és el que diu la Constitució espanyola, o la dels EUA, per exemple. Però hi ha molta gent que ho oblida, malauradament. D’altra banda, em sembla lamentable que la gran majoria de dirigents mundials no s’atreveixin a condemnar els bombardejos d’Israel (per por ? por de què? ). El president Zapatero ha estat un dels poquíssims que ho ha fet, i això és per a mi un motiu d’orgull. En canvi, l’ex-president Aznar ha fet unes penoses declaracions on aplaudeix els bombardejos sobre el Líban. Per aquest motiu, entre altres, haver tingut aquest individu de president, és per a mi un motiu de vergonya.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home